097 184 30 63
  1. Блог

Правильне харчування: смачно і просто

Правильне харчування: смачно і просто

Ні для кого не секрет: щоб схуднути, потрібно, перш за все, переглянути своє харчування. Але мало у кого вистачає терпіння довго сидіти на дієті: все-таки позначається звичка «смачно їсти». Насправді ж головною помилкою стає спроба повністю урізати свій раціон - зрозуміло, що довго сидіти на «голодної дієти нікому не буде просто. Тому найголовніше - скласти адекватний раціон харчування: ваш організм повинен отримувати достатню кількість білків, вуглеводів і жирів. При цьому, харчування має бути регулярним - сніданок, обід і вечеря - обов'язкові! У цій статті ми поговоримо про те, як можна скласти повноцінний графік харчування - і при цьому худнути.

Відрегулюйте режим харчування!

У будь-якій справі найголовніше - це постійність. Тому в першу чергу потрібно відрегулювати режим харчування. Це означає, що у вашому щоденному графіку потрібно знайти час як мінімум для сніданку, обіду і вечері. Також добре включити 1-2 перекусу - наприклад, замість чаю з цукерками ви можете з'їсти банан або яблуко, випити склянку кефіру або несолодкого йогурту. Для того, щоб підтримувати струнку фігуру, обов'язково потрібно займатися спортом. У цьому відмінними помічниками будуть тренажери для дому. А при наявності фізичної роботи - ваш організм повинен отримувати достатню кількість поживних елементів.

Якщо ви займаєтеся бігом або силовими навантаженнями, обов'язково їжте за 2 години до і після (можна відразу) тренування. При цьому, зовсім необов'язково дотримуватися правило «дві години після»: їсти треба тоді, коли хочеться. І не пізніше, ніж за 2 години перед тренуванням - інакше займатися буде некомфортно.

Вуглеводи - тільки правильні

А для того, щоб вам вистачало сил і на спорт, і на роботу - потрібно вживати достатню кількість вуглеводів: вони - головне джерело енергії для організму.

Але вуглеводи повинні бути правильними - наприклад, замість шкідливих солодощів ви можете їсти такі страви, як:

  • Рис з овочами
  • Гречка з грибами
  • Вівсяна каша з родзинками
  • Фруктовий салат
  • Овочеве рагу
  • Оладки з кабачків

Погодьтеся, жодна з цих страв не виглядає «несмачним» навпаки: кожне з них - апетитне, поживне і корисне.

Увага - на білок

Щоб ваше тіло було підтягнутим, особливу увагу потрібно приділити м'язам: вони повинні отримувати достатню кількість білка, який сприяє їх зростанню.

Головними продуктами для вас повинні стати м'ясо і риба, але не обов'язково «давитися» вареним м'ясом, яке часто виходить занадто сухим.

Ми пропонуємо кілька простих, але дуже смачних варіантів білкових страв:

  • Парові котлети з індички і зелені
  • Сирна паста з зеленню
  • Плов з індичкою або куркою
  • Стейк з лосося з лимоном та спеціями
  • Салат з овочів, тунця і сиру фета

Експериментуйте: готуйте м'ясо і рибу з різними спеціями, робіть соуси з йогурту, пробуйте різні варіанти гарнірів: і тоді «правильна» їжа буде приносить і задоволення, і насичення - і, звичайно ж, допоможе створити красиву фігуру.

Попередня стаття: 3 міфи про схуднення
Наступна стаття: Що можуть бігові доріжки?