097 184 30 63
  1. Блог

ТОП-10 вправ для опрацювання преса вдома

ТОП-10 вправ для опрацювання преса вдома

Заповітні кубики преса - результат роботи над собою. Це і грамотно складена тренувальна програма, і правильний раціон харчування, і дисциплінованість. Ефективно опрацювати черевні м'язи можна як в залі, так і в домашніх умовах. Що для цього знадобиться? Наполегливість, терпіння, систематичність, не завадить додати тренажери для преса.

ТОП-10 вправ для опрацювання преса вдома

Тренуватися вдома можна в будь-який час, не купувати абонемент в тренажерку, вибирати спортивне обладнання, яке максимальне відповідає вашим вимогам і поставленим цілям.

Домашній тренажер для преса

Сформувати "кубики" - одне з непростих завдань, оскільки необхідно позбутися від жирового прошарку, потім тренувати м'язи живота. Не завжди виходить досягти бажаного результату так швидко, як того хотілося б, виконуючи лише комплекс завдань. Домашні тренажери для преса - можливість ефективно прокачати й основні, й м'язи-стабілізатори. Обладнання для занять вдома відрізняються універсальністю багатофункціональність, простотою використання. Ви отримуєте результат, який не поступається походу в тренажерку, але тренуєтеся хоч вдень, хоч вночі, вам не потрібно витрачати дорогоцінний час на саму дорогу до залу. Залишається справа за найменшим - вибрати спортінвентар та грамотно побудувати тренінг.

Найпопулярніші домашні тренажери для преса:

  • Лава для преса. Виділяють класичні конструкції, в яких не регулюється кут нахилу, вигнуті або регульовані. Останній варіант - оптимальне рішення для новачків, оскільки, налаштовуючи кут нахилу лави, збільшується або зменшується навантаження на м'язи. Використовуючи додатково гантелі, можна пропрацювати прямі, косі, основні та м'язи стабілізатори. Виріб займає мінімум місця і простий в експлуатації.
  • Тренажер для черевних м'язів дозволяє включити в роботу максимальну кількість м'язів. Так, при заняттях на такому спортінвентарю залучаються також м'язові групи попереку. Це, як правило, зручні "крісла" зі спинками, підлокітниками, упорами для ніг, на яких тренуватися завжди в задоволення. Моделі відрізняються конструкцією, виробником, але всі вони відмінно справляються з основним завданням - опрацюванням черевних м'язів.
  • Додатковий спортінвентар. Спеціальний ролик для преса, гантелі - вірні помічники в формуванні привабливого тіла. Устаткування займає мінімум місця, можна використовувати як окремий інструмент для тренування, так і в комплексі, наприклад, займаючись на лаві, шведській стінці тощо.

Вправи для ефективного опрацювання черевних м'язів

Якщо у вас немає можливості придбати спортивне обладнання для дому, але є сильне бажання і прагнення сформувати кубики преса, досить купити килимок, щоб не травмувати спину, руки, коліна під час тренінгу. Пам'ятайте: для досягнення результату недостатньо просто тренуватися. Потрібно також виконувати аеробні завдання і правильно тренуватися.

Рекомендується робити по два підходи. Для початківця тривалість 1 підходу становить 30 секунд і 15 секунд відпочинку. Для досвідченого спортсмена - 45 секунд і 15 секунд відповідно. Один підхід складається з 8-12 повторень.

ТОП-10 вправ для опрацювання преса вдома
  • Класика. Потрібно зачепитися ногами за будь-яку опору і підіймайте тулуб максимально високо до ніг. Руки можуть бути прямими або схрещеними за головою з розведеними в сторони ліктями.
  • Скручування. Лягайте спиною на підлогу, обидві ноги зігнуті в колінах, руки за головою. Підіймаєте тулуб, торкаючись правим ліктем лівого коліна, і лівим ліктем правого коліна.
  • Пряме скручування. Як і в попередній вправі, але намагайтеся підіймати верхню частину тіла, але не відриваючи повністю спину.
  • Мисливський пес. Встаньте на коліна, долонями упирайтеся в підлогу, тримайте руки на ширині плечей. Випряміть пряму праву ногу і протилежну руку, далі міняйте. В ході занять навантаження йде на корсетні м'язи, додатково навантажуються сідниці та задня поверхня стегна.
  • Розгинання ніг в упорі лежачи. Початкове положення: лежачи на спині. Руки схрещені за головою, лікті в сторони. Трохи підніміть лопатки і підніміть прямі ноги під кутом 45 градусів. Згинайте нижні кінцівки таким чином, щоб стегна знаходились перпендикулярно підлозі, а кут згину колінного суглоба становив 90 градусів. Потім повертайтеся в початкове положення.
  • Повороти корпусу в сторони. Сядьте зручно на килимок, ноги необхідно зігнути в колінах, стопу поставте на підлогу. Корпус відповісте назад приблизно на 45 градусів. Руки зімкніть перед собою і виконуйте нахили вліво і вправо по черзі, при цьому не відриваючи ступні від підлоги.
  • Планка. Проста вправа на одночасне опрацювання не тільки черевних, але також м'язів спини, рук, ніг. Прийміть класичне положення на ліктях і носочках, тіло намагайтеся тримати рівно. Щоб ускладнити навантаження, можна повільно опускати й підіймати коліна.
  • Торкання ногами підлоги. Ляжте на спину, руки схрестивши за головою, підніміть лопатки від килимка. Ноги зігнуті в колінах, стегна перпендикулярні підлозі. По черзі торкайтеся ступнями підлоги.
  • Ножиці. Лежачи на спині, корпус і прямі ноги підніміть під кутом 45 градусів. Виконувати махи ногами по типу ножиць.
  • Підняття корпусу. Ляжте на живіт, руки зігнуті в ліктях за головою. Підіймайте та опускайте корпус, не відриваючи живіт і ноги від килимка.

Регулярно займаючись, ви зробите ваше тіло струнким, сформуєте кубики преса. Не забувайте переглянути раціон: мінімізуйте вживання жирів і вуглеводів, використовуйте додатково спортивне спорядження, тоді результат не змусить на себе довго чекати.

Якщо ви вирішили купити недорого тренажер для преса в Україні, зробити це можна в онлайн режимі на сайті інтернет-магазину "Інтер Атлетика". В каталозі представлено обладнання для ефективної роботи з м'язами живота в домашніх умовах. Ви отримаєте якісний інвентар, який повноцінно заміняє похід в тренажерку і допоможе у формуванні сильних м'язів, а ми - задоволених покупців.

Вас зацікавить
6 450
1 173
19 095
18 799
9 204
759
-52%
165 624
79 998
361
Хіт
3 978
1 265
9 540
683