097 184 30 63
  1. Блог

Шведська стінка — домашній тренажер для всієї сім'ї

Шведська стінка — домашній тренажер для всієї сім'ї

На сьогодні існує безліч найрізноманітніших напрямків у спорті - боротьба, футбол, баскетбол, художня гімнастика, плавання. Кожен обирає для себе те, що йому по душі. Одне залишається незмінним в усі часи - фізичне навантаження корисне для всіх, незалежно від віку, соціального статусу, рівня фізичної підготовки. Організувати тренажерний зал можна в стінах рідного дому та займатися в будь-який час дня і ночі.

Шведська стінка — домашній тренажер для всієї сім'ї

Шведська стінка - універсальний домашній тренажер за допомогою якого можна грамотно організувати спортзал. Займає обладнання мінімум вільного місця, при цьому, завдяки систематичним заняттям на ньому, можна збільшити в об'ємі м'язи, сформувати красиві кубики преса, позбутися зайвої ваги й навіть відпрацювати боксерські навички чи закинути м'яч у волейбольне кільце. Головне - визначитися з вашими цілями, можливостями та вільною площею.

Як вибрати шведську стінку для дому?

Ринок товарів для спорту та активного відпочинку пропонує різноманітні моделі шведок, які відрізняються між собою за конструкцією, способом монтажу, габаритами, матеріалами й навіть колірною гамою. Вибрати спортивну стінку для облаштування домашнього спортзалу просто, якщо ви знаєте, як часто будете тренуватися, які задачі стоять перед вами, будете займатися тільки ви чи всі члени сім'ї.

Спробуємо пройтися по пунктах:

  • Вільний простір. Найпростіша модель - шведська драбина - справжня знахідка для жителів маленьких міських квартир, у яких кожен сантиметр площі на рахунку. Конструкція складається з двох вертикальних стійок з перекладинами. Має стандартну ширину - 80 см, а висота варіюється від 1,60 до 3 метрів. Потрібно виміряти відстань від стелі до підлоги, щоб підібрати те, що ідеально впишеться. Драбину з часом можна додатково укомплектувати навісним турніком, брусами, кільцями, лавою для преса. Так ви з мінімальним числом обладнання облаштуєте повноцінний тренажерний зал в стінах рідного будинку. Можна придбати Г-подібні, Т-подібні, П-подібні моделі та навіть цілий спортивний комплекс.
  • Матеріал. Металева або дерев'яна шведська стінка? Це питання, який змушує задуматися. На ділі все набагато простіше. Ваша основна мета - виконання складних силових завдань? Тоді виріб з металу - те, що лікар прописав. Металева конструкція розрахована на велику вагу користувача і додаткового спорядження, витримує інтенсивні навантаження. Підійде такий тренажер дорослим і підліткам. До недоліків слід віднести слизькі поперечини, але ця "хвороба" просто усувається за допомогою неопренових накладок, придбати які можна в будь-якому магазині товарів для спорту. Шведська стінка з дерева характеризується екологічністю і меншою травмонебезпечністю, якщо порівнювати з металевою. Шорсткі поперечини забезпечують відмінне зчеплення з руками. Вироби з дерева частіше купують для дітей у віці до 15 років. Покриваються дерев'яні деталі лаком або в яскраві кольори. Зустрічаються також комбіновані, що поєднують елементи з дерева і металу.
  • Метод кріплення. Ваша безпека та комфорт під час тренувального процесу - ось, що найголовніше, тому важливо і потрібно правильно "причепити" обладнання. Монтувати можна до стінки, в розпір (між підлогою та стелею), а також методом "2 в 1", який є найбільш надійним і поєднує і перший, і другий спосіб. Пам'ятайте: не рекомендується тулить шведську стінку до гіпсокартонної стіни, натяжних стель, інакше вся конструкція може просто не витримати та завалитися.

Купити шведську стінку дитячу чи дорослу?

Якщо в домі є діти, хочеться направити у правильному напрямку їхню невпинну енергію. Відносно вибору спортивного куточка, не все так складно, як може здатися на перший погляд. Якщо ви хочете придбати тренажер для дітей у віці до 14-15 років, віддавайте перевагу дереву. Матеріал відрізняється екологічністю і є кращим рішенням для дітей. Таке обладнання не витримує вагу турніків, брусів, тому виконувати складні силові завдання на ньому не вийде. Для дорослих кращим рішенням буде металічна модель, що розрахована на високі навантаження, витримує вагу спортсмена і спорядження.

Шведська стінка — домашній тренажер для всієї сім'ї

Шведську стінку купити в Україні можна в інтернет-магазині Inter Atletika. Широкий асортимент товарів припаде до душі всім, хто знає, як правильно піклуватися про власне здоров'я. У каталозі ви можете ознайомитися з характеристиками на кожну окрему модель, отримати консультацію та придбати продукт за демократичною ціною, який буде служити вірою і правдою не один рік.

Займайтеся всією сім'єю, ставте цілі та обов'язково їх досягайте!

Вас зацікавить
13 206
4 200
10 028
720
Хіт
10 340
- Турнік InterAtletika ST058.2
В наявності
0
2 928
1 356
318
3 954
6 200