097 184 30 63
  1. Блог

Переносимо воркаут у затишне місце – тренажерний зал

Переносимо воркаут у затишне місце – тренажерний зал

Нові напрямки в спорті, модні спортивні тенденції відрізняються красномовністю і обіцяють створити чудо, зліпивши із тіла цукерочку, працюють на тих, хто вірить в чарівний порошок. Інша справа – систематично тренуватися, грамотно підійти до складання тренувальної програм, забути про лінь, впевнено крокувати до поставленої цілі. Поговоримо про такий популярний спортивний напрямок, як воркаут. Що це таке і з чим його їдять? Як займатися правильно і яких результатів можна досягти при регулярних заняття?

Воркаут – спорт, доступний для кожного

WorkOut – це вуличний вид спорту, який включає роботу з власною вагою. А для тренувань використовуються бруси, турніки, шведські стіни. Власне, це той мінімум, якого цілком достатньо, щоб виховати професійного воркаутера. Адже головне у процесі – регулярні тренування, віра у власні сили та наполегливість. А успіх обов'язково прийде до тих, хто звик доходити до фінішу. У ході тренувального процесу в роботу включається все тіло, зміцнюються м'язи, покращується витривалість, гнучкість та координація. Тренуватися можуть усі бажаючі, рівень фізичної підготовки не має значення, а спектр вправ, що виконуються, вразить не тільки новачка, а й досвідченого спортсмена.

Тренуватися на вулиці можна і потрібно, але в теплу пору. Погодьтеся, але не всім до вподоби відтискатися на вкритих кригою шведках і турніках, до того ж це небезпечно. А якщо переміститися в тренажерку чи облаштувати вдома свій власний спортзал, то виконувати програму можна хоч у сніг, хоч в зливу, хоч у спеку. Тим більше, що знадобиться мінімум спортивного обладнання для воркауту, яке відрізняється універсальністю та простотою використання, а тому підходить і для розминки, і для виконання тренувальної програми.

Переносимо воркаут у затишне місце – тренажерний зал

Які тренажери для воркауту можна використовувати у залі?

Для виконання базових вправ знадобиться мінімум:

Шведські стінки. Класична шведська драбина займає мінімум місця в поміщенні, відрізняються універсальністю, простотою використання та невисокою ціною. Для виконання воркаут програми рекомендується купити металеву шведську стінку – вона витримує навіть найінтенсивніші навантаження. На неї можна начепити додаткове обладнання у вигляді брусів, турніка, кілець, чим ви розширите варіативність виконуваних управ.

Що можна робити: розминатися, віджиматися, качати прес, тренувати ноги, виконувати вис.

Турніки. Знахідка для приміщень, у яких кожен сантиметр площі на рахунку. Тренажери ефективні в опрацюванні верхньої частини тіла, зміцненні м'язової маси. Систематично тренуючись, ви покращите силу, витривалість, координацію. Для максимально зручних та комфортних тренувань в домашніх умовах можна вибрати будь-який варіант турніка: настінний, підлоговий, у дверний прохід, навісний. Моделі відрізняються конструкцією та способом монтажу, але гарантовано всі забезпечують повноцінну віддачу від заняття і початківцю, і професійному спортсмену.

Що можна робити: підтягування з різною амплітудою рухів, вихід силою в упор, прямий і зворотний хвати, задній та передній вис та інші.

Бруси. Сформувати сильні м'язи рук, плечового поясу та грудних м'язів – такі завдання вирішує спортінвентар. Більшість вправ із програми воркауту побудовано на роботі із власною вагою, а тому сильні міцні руки – обов'язкова умова для досягнення високих результатів. Існують моделі "2 в 1" - турнік-бруси, навісні, настінні бруси.

Що можна робити: утримання ваги власного тіла, підтягування, віджимання.

Переносимо воркаут у затишне місце – тренажерний зал

Як побудувати воркаут-тренування у залі?

Звичайно, на відкритих майданчиках простору для виконання маневрів більше, але й у залі чи вдома можна виконувати базові вправи. Заняття не відрізнятимуться від звичної програми, яку ви б виконували на вулиці.

  • Починати потрібно з розминки, щоб добре розігріти мускулатуру.
  • Стартуйте з простіших вправ. Коли відчуєте, що готові підвищувати градус, переходьте до складніших завдань.
  • Відпрацювати техніку. Вибирайте вправу, відпрацьовуйте, доведіть до ідеалу. Так ви підготуєте м'язи до більш серйозних навантажень. Погодьтеся, але виконати без належної закалки "Вис" простіше, ніж "Вихід принца".
  • Закінчити тренування розминкою.

І на завершення. Навіщо ж потрібен воркаут? Щоб прокачати не тільки м'язи, але й витривалість, сформувати спортивну статуру, зміцнити здоров'я в цілому, виграти в змаганнях, стати наставником для воркаутерів-початківців – у кожного можуть бути свої цілі. І якщо ви хочете тренуватися вдома у зручний час, але не знаєте, де в Україні купити якісні тренажери для воркауту, рекомендуємо відвідати інтернет-магазин “Інтер Атлетика”. У нашому каталозі представлений широкий асортимент спортивних товарів, за допомогою яких можна стати сильнішим, впевненішим та здоровішим!

Вас зацікавить
Новинка
3 500
13 206
4 200
Хіт
1 332
10 028
12 500
720
Хіт
10 340
- Турнік InterAtletika ST058.2
В наявності
0
2 928
3 850