097 184 30 63
  1. Блог

Настільний теніс для офісу

Настільний теніс для офісу

Чому настільний теніс?

Зони відпочинку українських офісів активно оснащуються столами для настільного тенісу

З кожним роком на території України з'являється все більше офісних будівель, активно заповнюються організаціями самого різного профілю. IT-компанії, інтернет-магазини, туристичні фірми - все це можна назвати лише малою частиною сучасної офісної системи, якій для правильної роботи необхідні відповідні умови.

Якраз одним з таких умов і є правильна організація відпочинку, якої, орієнтуючись на успішні західні компанії, з кожним роком приділяють все більше уваги. Кожен другий офіс сьогодні має більш-менш обладнану зону відпочинку, що дозволяє відволіктися від монотонної роботи з комп'ютером і отримати необхідний рівень емоційної та фізичної розрядки такої необхідної протягом робочого дня.

Якщо опустити подробиці облаштування щодо декору і зосередитися на, власне, розвагах, впевнене лідерство в цьому відношенні буде належати всіляким ігрових консолей, проте друге місце за статистикою безумовно залишається за настільним тенісом.

З кожним роком ця гра набуває все більшої популярності і це не викликає подиву, адже саме пінг-понг поєднує в собі всі умови, необхідні для якісного відпочинку (як емоційного, так і фізичного, як би дивно це не звучало). Відповідно до проведених досліджень, при правильній організації саме цей варіант офісного дозвілля призводить до найбільшого зростання продуктивності і встановленню більш приємною і привабливою до продуктивної праці атмосфери.

Користь від настільного тенісу в Вашому офісі

Якщо ж говорити про конкретну користь від настільного тенісу в контексті використання в межах роботи, почати варто, мабуть, саме з фізичної користі для співробітників:

Якісна розвантаження хребта, зміцнення м'язів, розвиток гнучкості, витривалості, тренування вестибулярного апарату і підвищення якості роботи серцево-судинної і дихальної систем - це так званий перший рівень користі настільного тенісу.

Саме він найбільш відчутний і помітний з боку практично відразу. Офісна робота передбачає тривале перебування в одному положенні, що призводить до найрізноманітніших наслідків, починаючи з гіподинамії, закінчуючи появою проблем з надмірною вагою і опорно-руховим апаратом. Таким чином, забезпечення динамічних навантажень - це інвестиція в здоров'я співробітників, а відповідно, поліпшення якості їх роботи. Саме цей аргумент найчастіше стає вирішальним щодо рішення купити стіл для настільного тенісу в офіс.

Якісна тренування зору, ефективний розвиток як великої, так і дрібної моторики, підвищення спритності і швидкості реакції і, що важливо, поліпшення концентрації уваги - все це можна віднести до другого рівня користі пінг-понгу.

Середня швидкість м'яча під час гри помірної активності становить від 120 до 170 метрів в секунду. Цілком природно, що для контролю процесу гравцям необхідно пристосовуватися до подібних темпів, а відповідно, покращувати всі необхідні показники. До слова, навіть професійні спортсмени часто використовують пінг-понг як частина тренувальної програми.

Якщо ж говорити про конкретний вплив ігрового процесу на продуктивність, доведено, що подібне проведення часу ефективно підвищує уважність співробітників, призводить до зменшення кількості помилок і неточностей і, відповідно, прискорює загальний темп роботи. Так що правильне облаштування зони для відпочинку можна назвати ціною, більш ніж виправдовує результат.

Нарешті, не варто забувати і про якісну емоційної розрядки, яка в разі настільного тенісу дуже вдало поєднується з розвитком аналітичного і оперативного мислення, поліпшенням самоконтролю і навіть зняттям синдрому хронічної втоми. З кожним днем ​​усвідомлення того факту, що психологічні здоров'я і комфорт нітрохи не менш важливі для продуктивної роботи ніж фізичні показники, стає все ясніше. У зв'язку з цим роботодавці все частіше намагаються створити умови, максимально сприятливі для якісної емоційної розрядки співробітників, а в разі пінг-понгу важливу роль відіграє і дух змагання, який з часом стає не тільки частиною ігрового процесу, а й звичною складовою офісної атмосфери.

Все це - лише основні причини пояснюють той факт, що сьогодні кожен п'ятий офіс зі штатом понад 15 осіб оснащений якісним столом для настільного тенісу, а їх кількість у відкритих паркових зонах стабільно збільшується.

Популярні тенісні столи

Якщо ж говорити про виробників обладнання для настільного тенісу, які користуються найбільшою довірою на території України, лідируючу позицію в цьому відношенні вже не перший рік впевнено займає німецький бренд Sponeta, історія якого почалася ще в 1953 році. Продукція цієї фірми продається сьогодні в більш ніж 80 країнах світу і Україна в цьому відношенні винятку не складає.

Саме тому компанія Inter Atletika є офіційним дистриб'ютором фірми Sponeta на території України.



Висновки

Словом, не важливо, чим саме обумовлений настільки підвищений інтерес до подібного облаштування сучасних українських офісів: чи то справа в набирає силу культ здорового тіла, то чи свою роль зіграла орієнтація на західні компанії та набуває все більших масштабів міжнародне співробітництво, то чи існує зовсім інше пояснення даної тенденції. Факт залишається фактом - настільний теніс набуває все більшої популярності в світі українських офісів і це прекрасно.