097 184 30 63
  1. Блог

Як правильно вибрати велосипед для туристичного походу?

Як правильно вибрати велосипед для туристичного походу?

Літо закінчується, але продовжує гріти ласкавими сонячними променями. Якщо вам хочеться відкривати для себе щось нове, розширювати горизонти, а не сидіти на одному місці, вирушайте в турпохід. Щоб відчути під час подорожі більше драйву, емоцій і яскравих фарб, вам потрібно озброїтися туристичним велосипедом.

Як правильно вибрати велосипед для туристичного походу?

Відправившись за межі населеного пункту, ви позбудетеся від вантажу думок, зможете досягти гармонії з природою і внутрішнім світом. А зібравшись компанією, ви не просто «подихайте свіжим повітрям», а поринете в неймовірну пригоду, спогади про яку будуть завжди з вами.

Які характеристики має поєднувати ідеальний велобайк для туристичних заїздів?

Хочете відчувати комфорт, зручність і безпеку під час велопрогулянки - вибирайте якісний виріб, який буде відповідати всім вимогам і побажанням. Звичайно, сучасний велоринок пропонує безліч варіантів, що часом вводить в оману новачків. Різні бренди, амортизація, гальмівна система, матеріал рами - як же не помилитися з вибором? Ключовий момент - вартість. Відштовхуючись від цього параметра, люди часто помиляються, адже переплачувати нікому не хочеться. Але не завжди можна купити високоякісний велосипед за демократичну ціну.

Ви вирішили придбати велобайк, що слід знати:

  • Рама. Потужне серце байка має витримувати інтенсивні навантаження. Враховуйте, що вам, можливо, доведеться їздити по важкопрохідних стежках, гірській місцевості і долати інші нерівності. Міць і загартований характер - вимоги до рами навіть самого простого агрегату. Виготовляється з алюмінієвих і титанових сплавів, сталі.
  • Широкі покришки з високим протектором для хорошого зчеплення з дорожнім полотном.
  • Велика кількість передач (від 21 до 27) для швидкого перемикання під час подолання різних висот.
  • Потужні гальма, які миттєво реагують.
  • Оснащення передньої підвіски і можливість регулювання жорсткості.
  • Діаметр обода коліс. Оптимальною вважається модель з діаметром 26, 27,5 та 29.

Важливо не тільки враховувати конструкційні характеристики велосипеда, але також правильно підібрати по росту. Виробники пропонують на кожну свою позицію власну розмірну сітку, що дозволить не помилитися з вибором. В ідеалі перед покупкою рекомендується протестувати двоколісний транспортний засіб: посидіти на сидінні, проїхатися, відчути всю міць конструкції.

Двохпідвісний або хардтейл - чому віддати перевагу?

Для яких цілей ви плануєте експлуатувати залізного коня: підкорювати гірські вершини і кам'янисті схили чи отримувати справжню насолоду, долаючи довгі дистанції? У першому випадку відмінно підійде хардтейл, у другому - двохпідвісний. Обидва варіанти характеризуються відмінною стійкістю і амортизацією, простотою в управлінні, міцністю конструкції і надійністю. А що ще потрібно для комфортної поїздки за межі населеного пункту.

Скільки коштує велосипед для туризму? Однозначно відповісти на це питання дуже складно. Ціна визначається якістю використаних матеріалів, виробником і цільовим призначенням. Вибрати виріб іменитого бренду або більш демократичний варіант - вирішувати тільки вам. Але пам'ятайте: безпека і комфорт залишаються на першому місці.

Види гірських велосипедів в залежності від стилю катання

  • Всюдиходи. Любите гострі відчуття і швидкість? Такі моделі долають важко прохідні стежки і спуски з великою кількістю перешкод.
  • Позашляхові. Для гірської місцевості - ідеальне рішення. Їм під силу впоратися практично з будь-яким маршрутом.
  • Крос-кантрі. Більше підходять для змагань, де потрібно багато маневрувати: круті підйоми і різкі повороти.
  • Для фрірайду. Дозволяють виконувати стрибки зі схилів, вибирають, як правило, енергійні люди, які не уявляють своє життя без екстриму.

Який би ви не вибрали велосипед, не забувайте також про безпеку. Шолом бажано купувати разом з велобайком. Такий велосипедний аксесуар захистить вашу голову під час можливих падінь (так, навіть досвідчені велосипедисти падають і травмуються). Наколінники, налокітники, спеціальні рукавички, окуляри і зручний одяг зроблять вашу подорож не тільки захоплюючою, але також комфортною.

Купити велосипед можна в Києві, Дніпрі, Львові, Полтаві, Одесі, Харкові та інших містах України. Купувати виріб краще в спеціалізованих точках продажу, тоді ви можете бути впевнені в якісних і функціональних параметрах свого двоколісного друга.

Підкорюйте дороги, розширюйте горизонти! Нехай перешкоди завжди залишаються під колесами вашого велобайку.

Вас зацікавить
20 700
21 085
-15%
2 990
2 542
-15%
1 955
1 662
-15%
2 530
2 151
-15%
2 530
2 151
-20%
8 338
6 670
950
-15%
2 703
2 298
-15%
2 703
2 298