097 184 30 63
  1. Блог

Ефективно накачати прес можна і вдома

Ефективно накачати прес можна і вдома

Як відомо, прес також є м'язом, до того ж, накочений прес є однією з найбільш привабливих в людському тілі. Для того, щоб ефективно накачати прес в домашніх умовах і мати привабливі форми, варто знати кілька основних факторів, що впливають на його формування.

Як позбутися від живота

В першу чергу, варто пам'ятати, що швидко накачати прес за день або швидко накачати кубики преса - нереально. Почніть думати про рівні підшкірного жиру, вправах з обтяженням і регулярних тренуваннях. Стеження за усіма цими факторами допоможе зробити ваш прес максимально привабливим і сильним. На питання: «Як накачати прес?» є досить просту відповідь - «Як і всі м'язи нашого тіла».

Поради фахівців

Способи накачати прес досить різноманітні. Починати вправи з качання преса слід з невеликих навантажень і поступово підвищувати їх. Більшість фахівців рекомендує качати верхній прес шляхом скручування тулуба максимум двадцять повторів по чотири підходи. З часом слід виконувати вправи з обтяженням, так як тіло може адаптуватися. Слід також пам'ятати, що прес постійно вимагає відновлення і немає сенсу тренувати прес живота щодня.

Качаємо прес правильно

Крім вправ на масу м'язів преса потрібно також виконувати тренування, що впливають на підтримку м'язів живота. Одним з найпростіших вправ для цього є так званий «вакуум в животі». Для виконання цієї вправи потрібно втягнути живіт як можна сильніше, щоб пупок, як би стосувався хребта. Після того, потрібно затримати дихання на кілька секунд і поступово видихати. Повторювати цю вправу слід 15 разів щодня. Наслідком поєднання даних рекомендацій буде не тільки накачаний прес живота, але і плоский живіт.

Як накачати нижній прес

Окремим питанням є потреба накачати нижній прес, який може виглядати яскраво вираженою V-подібною формою. Для того, щоб досягти такого виду нижнього преса, потрібно виконувати досить нескладні вправи. Ставши вдома перед дзеркалом напружте нижню частину преса і намагайтеся концентрувати напруга саме в нижній частині живота. Щодня повторюйте цю вправу по кілька разів, поки воно не стане зовсім легким. Коли мета буде досягнута, продовжуйте виконання того ж вправи в лежачому стані.

Крім того, позитивно на формування преса в цілому впливають віджимання від підлоги та підтягування на перекладині. В такому випадку, ви зможете не тільки накачати м'язи живота, але і накачати плечі.

Формуємо кубики

Останнім важливим фактором для хорошого преса є формування характерних кубиків. Це може бути досягнуто завдяки низькому відсотку підшкірного жиру тіла. Прес буде помітний лише тоді, коли вміст жиру в організмі складає менше 10 відсотків. Навіть якщо м'язи живота недостатньо накачані, при вмісті жиру в організмі нижче 10 відсотків ви отримаєте плоский і рельєфний живіт.

Як вимірювати вміст жиру в організмі

Перевіряти вміст жиру в організмі можна кількома способами.

  • Першим є вимірювання жиру простим предметом, що нагадує штангельциркуль - каллипером. Вимірявши жирову складку ви можете подивитися відсоток жиру за спеціальною таблицею, яку зовсім неважко знайти.
  • Другим варіантом є електронний аналізатор жиру в організмі. Прилад пропускає легкий електричний імпульс через тіло і вимірює рівень жиру.

Як знизити вміст жиру в організмі

Знизити вміст жиру в організмі можна виконуючи вищезгадані вправи. Під час тренувань варто відчувати м'язи живота і їх роботу, так як без цього важко зрозуміти чи правильно ви виконуєте вправи. Крім того, перед вправами варто подумати над правильним харчуванням і дієтою. Якщо виконувати всі ці вправи, накачати прес можна вже за місяць і ви не захочете зупинятися.

Вас зацікавить
1 173
759
361
1 265
683