097 184 30 63
  1. Блог

Аквааеробіка для схуднення

Аквааеробіка для схуднення

Одним з найпоширеніших видів фітнесу є аквааеробіка. Даний вид тренувань існує вже давно, і полюбився мільйонам жінок. Це прекрасна альтернатива для тих, кому вже набридли заняття в задушливих приміщеннях, з однотипними вправами, хто відчайдушно намагається скинути зайві кілограми, швидко і ефективно схуднути, а особливо для тих, хто з причин, пов'язаних зі здоров'ям, не може займатися класичними видами аеробіки.

Переваги

Отже, якщо ви знайшли підходяще місце, придбали абонемент, або ще думаєте про це, скажемо кілька слів на користь схуднення з допомогою аквааеробіки.

  • Стоячи у воді по шию, людина тримає всього 10 % своєї ваги, 50 % ваги - стоячи у воді по пояс. Таким чином, ризики, пов'язані з пошкодженням кісток, м'язів і суглобів, значно менше, ніж при заняттях на суші. Ви позбудетеся від дискомфорту і болю, які відчуваються кожен раз після занять звичайною аеробікою. Вода забезпечує підтримку вашому тілу і плавучість, що дозволяє вам насолодитися всіма перевагами занять.
  • За рахунок своєї консистенції, вода чинить опір на ваше тіло при русі. Завдяки цьому, всі види м'язів напружуються одночасно, а результат прийде ще швидше. Виконуючи різні види вправ ви вкладаєте більше сил на їх виконання, з - за опору води. Саме тому вже через тиждень тренувань ви відчуєте, що схудли, а тіло почне рости і ставати підтягнутим.
  • Якщо вас переслідують проблеми з суглобами - аквааеробіка саме для вас. Тренування у воді допомагають поліпшити рухливість суглобів, за рахунок того, що у воді сила тяжіння менше, і ви зможете виконувати зовсім іншу кількість рухів. Це стає особливо важливим в літньому віці.
  • Оскільки у воді тіло не нагрівається, при тренуваннях для вас створюється ідеальна температура. Можете собі уявити, що займаючись в залі, ваша температура тіла підвищується пропорційно, а воді, вона залишається постійною. І за рахунок тепловіддачі втрата калорій відбувається інтенсивніше.
  • Психологічна сторона. Вода заспокоює і м'язи, і нерви. Після важкого, наповненого стресами робочого дня, ви зможете відпочити морально, при цьому приводячи своє тіло в порядок. Це як приємний бонус. Також, не можна не помітити, що аквааеробіка  має зовсім інший формат тренувань, що додає інтересу до занять.

Як часто займатися

Дуже важливим моментом є вибір інтенсивності тренувань. Заняття передбачають різну вікову категорію, спираючись на фізичні можливості. Для літніх людей пропонуються швидше лікувальні тренування, які допомагають краще справлятися з певними недугами. Для молодих жінок інтенсивність тренувань вище, оскільки в основному, жінки йдуть на такі заняття виключно заради схуднення або підтримки форми.

Де займатися

Місць, де проводяться такі заняття, зараз хоч відбавляй. Тому не переживайте, що вам доведеться їхати через пів міста на тренування. Практично в будь-якому басейні є такі групи. Озброїтеся з допомогою інтернету, порівняйте умови, вибирайте відповідні ціни і графік занять, і швидше починайте.

Попередня стаття: Бойові мистецтва для жінок
Наступна стаття: Як схуднути жінці