097 184 30 63
  1. Блог

Обираємо самокат для дитини

Обираємо самокат для дитини

Діти не можуть довго залишатися на одному місці. Вони постійно знаходять для себе заняття та досліджують все навколо. Завдання батьків – правильно організувати відпочинок, зробити його корисним і цікавим. Яке ж заняття придумати для маленького непосиди? Прекрасним рішенням для дитини стане самокат.

Обираємо самокат для дитини

Цей перший транспорт точно зацікавити дитину, а катання на ньому подарує масу радощів, захоплення та позитивних емоцій.

Трішки з історії виникнення і розвитку самоката.

Такий нехитрий і простий виріб вперше з'явився в 1817 році, а придумав його німецький вчений Карл фон Дрез. Він прикрутив до дерев'яної планки два колеса та установив в якості опори, перпендикулярно до планки, довгу штангу. Потім він показав своє творіння сусідським хлопчакам, а вони швидко здогадалися як працює конструкція – достатньо триматися за планку і відштовхуватися однією ногою від землі, в той час, коли інша знаходиться на опорі.

Звичайно, з часом винахід вдосконалювався і набирав популярності популярним. Сьогодні ринок пропонує моделі на будь-який смак, різного дизайну і конструкції, для дітей та дорослих.

Як вибрати надійний самокат?

Основна вимога до вибору вироби – міцність конструкції, від цього залежить безпека дитини. Тому звертайте увагу на матеріал, комплектуючі деталі, а потім – на зовнішній вигляд і наявність різних наворотів. Вибирати слід відповідно до зросту їздця, в даному питанні орієнтуватися потрібно на висоту керма. Рекомендується купувати з запасом: висота керма регулюється і піднімається на висоту 10 сантиметрів. Існує стандартна таблиця відповідності:

Висота руля, см Зріст, см Вік, років
55-70 80-95 2
65-80 90-100 3
90-105 110-120 4
105-115 120-140 від 5
  • Рама і платформа. Віддавайте перевагу алюмінію та іншим сплавам з металів, а не пластику. Цей показник визначає термін служби транспорту.
  • Колеса. Різняться самокати кількістю коліщаток: їх може бути два, три й навіть чотири. Чим їх більше, тим стійкішим буде транспорт. На чотириколісному зможе самостійно кататися навіть малюк. Триколісні відрізняються відмінною маневровістю і швидкістю, поворотний механізм розроблений таким чином, що досить просто повернути кермо, а коліщатка повторюють траєкторію руху. Триколісники можуть мати два колеса спереду або ззаду. Двоколісні характеризуються хорошою маневровістю і здатністю розвивати високу швидкість, підійдуть для діток старшого віку (від 5 років і більше). Колеса також розрізняються за ступенем жорсткості: чим м’якіші, тим комфортніше на них кататися. Матеріалом для їх виробництва може слугувати поліуретан, пластмаса. Купити самокат в Києві, Львові, Тернополі, Полтаві, Одесі чи інших містах України краще в спеціалізованих магазинах України, де вам нададуть сертифікат якості.
  • Підшипники. Від їх жорсткості залежить комфорт під час їзди та термін служби виробу. Хорошим варіантом для дітей вважається підшипник з цифрою 7 та 9.
  • Конструкція. Класичні моделі – найбільш поширений варіант, у них, як правило, регулюється лише висота керма. Складні дозволяють економити вільний простір у квартирі, легко складаються. Користуються популярністю також самокати-трансформери. Вони оснащені зручним сидінням, тому малюк сидить і відштовхується ногами від землі. Сидіння відкручується, а виріб легко і швидко трансформується в класичний. Ручку можна використовувати й у якості керма, і як батьківську ручку.
Обираємо самокат для дитини

Самокат корисний тим, що розвиває любов до спорту та активних ігор на свіжому повітрі, зміцнює імунну систему. Це зручний і недорогий подарунок, який порадує дитини в будь-якому віці. Керувати ним просто, а у квартирі виріб не займе багато місця. Додаткові прикраси у вигляді коліщат, що світяться, не залишать непоміченим ваше чадо на дорозі. А ще є моделі, які вміють висікати іскри. На якому варіанті зупинити свій вибір – вирішувати тільки вам.

В Україні купити самокат можна в інтернет-магазині "Інтер Атлетика". У каталозі представлений великий вибір моделей для дітей будь-якого віку, різних дизайну і конструкції.

Даруйте радість дитині, зробіть його відпочинок цікавим і корисним.