097 184 30 63
  1. Блог

Користь і шкода великого тенісу

Користь і шкода великого тенісу

Великий теніс - гра, відома у всьому світі. Її вважають інтелектуальним спортом, оскільки доводиться розробляти унікальну стратегію і тактику кожного гейму, зважувати плюси і мінуси свого суперника. Теніс допоможе підтримати організм у тонусі і зміцнить мускулатуру, а також підвищить загальну витривалість.

Навантаження

З допомогою тенісу, у вас є шанс перейти на новий, високий рівень фізичного стану здоров'я при достатньо низькій ймовірності серйозних ушкоджень. Також, він сприяє розслабленню м'язів, які дуже напружені протягом всього дня. Розробляються суглоби, які поступово втрачають форму. Ну і звичайно, ми відчуваємо щастя після гри, за рахунок величезного викиду ендорфінів.

Крім усього сказаного, варто відзначити, що при грі в теніс працюють всі групи м'язів, причому в активному режимі. Напружуються м'язи рук, ніг, спини, преса і навіть шия. За рахунок високого рівня інтенсивності заняття, воно доходить до рівня кардіо - навантаження - це допомагає відновити серцево - судинну і дихальну систему.

Оздоровлення

Якщо розглядати теніс з психологічного боку, він досить добре допомагає впоратися зі стресом. Завдяки глибокій концентрації і зосередженості в процесі гри, на м'ячі, супротивника, а потім повне розслаблення несуть в собі потужний ефект оздоровлення.

Оскільки під час гри ви можете скинути всю негативну енергію і направити її на саму гру - теніс можна по праву назвати хорошим антистрессом. Таким чином, ви відновлюєте сили своєї нервової системи і звільняєтесь від негативних емоцій.

Ефект

Крім оздоровчого ефекту, вас чекає загальне зміцнення м'язів і схуднення. Теніс розвиває реакцію і увагу, покращує координацію рухів і сприяє розвитку стратегічного мислення. Ви станете більш енергійним і наполегливим людиною, відчуєте реальне відчуття часу

Що необхідно

Це, звичайно, не дешеве задоволення. Потрібно придбати хорошу ракетку, напульсники, форму, спеціальне взуття. Але, напевно, ці витрати окупляться вашим прекрасним самопочуттям, зовнішнім виглядом і настроєм.

Протипоказання

Тенісом не можуть займатися люди, у яких:

  • Радикуліт;
  • Ризик інсульту;
  • Запалення сухожиль і грижа;
  • Захворювання хребта.

Якщо ваше здоров'я, фінанси і бажання не суперечать всьому вищевикладеному, ви підходящий кандидат для занять тенісом. Крім того, що це спорт, це ще й гра, а грати люблять всі. Хто заради перемоги, а хто заради гри. Тому радимо не зволікати і починати всі необхідні приготування незабаром!

Попередня стаття: Біг взимку
Наступна стаття: Інтервальне тренування