097 184 30 63
  1. Блог

Пілатес для початківців

Пілатес для початківців

Пілатес є дуже популярним в наш час виглядом комбінації фітнесу та йоги. Ви, напевно, і самі чули чимало хороших відгуків про цих заняттях і вже подумували записатися на пробне тренування. Але якщо ви так і не зважилися, ми спробуємо вас переконати в тому, що все ж варто почати свої заняття.

Історія пілатесу

Пілатес є реабілітаційної системою, ефективність якої вже давно доведена і підтверджена столітньою практикою по всьому світу. Ім'я походить від самого творця тренінгу - Джозефа Хуберта Пілатесу, який створив унікальну систему вправ, що допомагають вирішити проблеми зі здоров'ям, які були у нього самого. Таким чином, до нас прийшов пілатес, і допоміг вирішити проблеми здоров'я не тільки самого засновника, а й тисячам інших людей.

Здоров'я - наше все

Ви можете переконатися в цьому, подивившись відео урок для початківців:

Пілатес був справжнім фанатом здорового способу життя. Він прагнув до гармонії фізичних, духовних і розумових якостей, таким чином, приводячи життя в повне рівновагу. Сам він говорив : «Здоров'я - перша складова щастя». Тому його система спрямована на зміцнення та збереження найголовнішого людського стрижня - хребта. Тому протягом всього тренування потрібно уважно стежити за тим, щоб хребет знаходився в правильному положенні. Самі тренування глибоко зміцнюють м'язи преса і спини.

Тримаємо себе в формі

Оскільки пілатес відноситься до низкоинтенсивному виду фітнесу, заняття дуже підійдуть людям, зі значним зайвою вагою, оскільки пульс під час тренування не частішає настільки, щоб досягти рівня кардіо - навантаження при занятті на кардіотренажерах. За рахунок цього, заняття будуть особливо корисними для людей, у яких проблеми з серцево - судинною системою, опорно - руховим апаратом і суглобами. Також варто відзначити, що пілатесом ви можете займатися вдома, без будь-яких проблем.

Під час тренування, ваші витрати енергії мінімальні, тому ви не будете відчувати такої втоми, як після тренажерного залу, наприклад.

При виконанні вправ необхідний постійний самоконтроль. Дана система вчить вас чути, відчувати і довіряти своєму тілу. Під час занять дуже важливо зафіксувати нейтральне положення хребта і при цьому його постійно зберігати. Вас не повинно хилити вперед або назад, не повинно бути прогинів. Потрібно тримати поставу, прямо як у балеті. Як тільки ви навчитеся повністю контролювати своє тіло, ви відчуєте користь цих занять. Всього 10 хвилин занять в домашніх умовах і ви станете відчувати себе набагато краще і щасливіше.

Дихання

Досить важливим елементом занять є дихання. Виділяють наступні типи

  • Середня грудне;
  • Ритмічне дихання;
  • Дихання з опором.

Зробив пару трійку занять в домашніх умовах, ви зрозумієте, за якими принципами потрібно дихати і освоїте вправи дуже швидко. Якщо ви будете займатися регулярно, ефект проявиться досить швидко. Заняття вимагає залучення, але повірте, вони того варті! Якщо у вас є питання або відгуки про цей вид йоги, пишіть в комметариях.

Попередня стаття: Сушка тіла
Наступна стаття: Що таке зумба