097 184 30 63
  1. Блог

Крепатура

Крепатура

Ми так хочемо отримати струнке й підтягнуте тіло, що деколи не помічаємо, як перебільшуємо в спортзалі. Зрозуміло під час заняття ми не відчуваємо від чого у нас завтра буде крепатура, але важливо завжди прислухатися до того, що підказує нам тіло. На наше щастя, існує ряд способів, які допоможуть избавитсья від крепатури після тренувань, ну або хоча б зменшити її ефект.

Як позбутися від крепатури

Сьогодні ми розглянемо список з десяти пунктів, які необхідно виконувати до або після тренування, що допоможе вам полегшити страждання від цього «недуги»:

  • Кажуть, що якщо перед тренуванням випити чашечку чаю або кави ( обов'язково з кофеїном), ваша м'язова маса буде збільшуватися, а також підвищитися поріг витривалості. До всього іншого, це ще і допоможе зняти хворобливі наслідки тренування.
  • За 2 години зробіть легкий перекус перед заняттям, з деяким вмістом білка, низьким вмістом жирів і високим вмістом вуглеводів.
  • Перед тренуванням необхідний розігрів м'язів. Це допоможе зменшити тиск на серце і м'язи, а ваш організм не буде підданий стресу.
  • Пийте воду. Не потрібно допускати зневоднення організму - це дуже шкідливо.
  • Якщо під час тренування у вас інтенсивне потовиділення, потрібно пити напої з електролітами. Вони допомагають регулювати м'язові скорочення і серцебиття.
  • В кінці тренування потрібно робити 15 хвилинну розминку - це допоможе зняти напругу з м'язів і розбити вузлики.
  • Для відновлення балансу після тренування, необхідно з'їсти снек ( співвідношення білків до углеводу 1:4). Можна спробувати білкові перекуси і вишневий сік - кажуть, це сприяє зменшенню болю в м'язах.
  • Спробуйте відвідати кілька сеансів спортивного масажу. Це допоможе поліпшити циркуляцію крові, та зняти напругу в больових центрах. Так і задоволення отримаєте, рідко, кому масаж не подобається.
  • Для зменшення болю у м'язах прийміть прохолодний душ відразу після тренування. Гаряча ванна перед сном теж допоможе уникнути крепатури.
  • Крепатуру потрібно розганяти, тому на наступний день після тренування, не дивлячись на те, що у вас все болить, змусьте себе трохи позайматися, це швидше зніме крепатуру, ніж відпочинок. Головне не перестарайтеся, зайве навантаження буде вкрай шкідлива.

Висновки

Слідуючи цим простим радам, ви зможете зменшити біль у м'язах після інтенсивних тренувань, не докладаючи при цьому, неймовірних зусиль. Приємно виходячи зі спортзалу, після прекрасної тренування, розуміти, що завтра ваше самопочуття буде ще краще сьогоднішнього.

Попередня стаття: Здоровий спосіб життя
Наступна стаття: Боді балет : що це?