097 184 30 63
  1. Блог

Як займатися спортом вдома?

Як займатися спортом вдома?

Все більше людей приходять до висновку, що саме зручне місце для занять спортом - це власне житло. Причин для цього декілька: по-перше, ніхто і ніщо не відволікає від тренувань, по-друге, не доведеться чекати в черзі, щоб отримати доступ до тренажера. Але найголовніше - тренуватися ви зможете тоді, коли зручно саме вам, не підлаштовуючись під графік роботи спортзалу. У цій статті ми розповімо про те, як можна займатися в домашніх умовах: щоб підтягти тіло, знадобиться мінімальний набір обладнання.

Визначаємося з купівлею

Звичайно, можна просто виконувати звичайні вправи - невелика розминка плюс віджимання, присідання і прес. Але якщо ви хочете, щоб ваші м'язи завжди були в тонусі, бажано використовувати додаткове устаткування. Перш за все, радимо відвідати інтернет магазин тренажерів - там ви знайдете багато корисного, наприклад, турник, бруси, настінний інвентар має масу переваг:

  • ви отримуєте можливість тренуватися, не захаращуючи квартиру
  • за допомогою такого обладнання зможете тренувати руки, спину, прес
  • займатися можуть як діти, так і дорослі

Що ви купите в спортивному магазині, багато в чому буде залежати від ваших переваг і цілей. Найчастіше для дому купують саме кардіотренажери:

«На жаль, часто виходить так, що є і бажання, і можливість купити якісні тренажери, - коментує продавець спортивних товарів Віталій Горенков. - Але радість від покупки швидко проходить, коли покупець розуміє: ставити його ніде. Тому, перш ніж порадити що-небудь, ми запитуємо - скільки вільного місця в будинку є? І тільки тоді пропонуємо або бігову доріжку, або орбітрек. Велотренажер - варіант, коли місця зовсім мало».

Використовуйте підручні засоби

Дуже часто для тренувань використовуються гантелі. Але тут нюанс у тому, що починати потрібно з малих ваг, поступово нарощуючи навантаження. Однак купувати щоразу гантелі трохи важче - накладно. Тому новачкам можна запропонувати такий варіант: для початку використовувати... пляшки, наповнені водою. А коли м'язи зміцніють - ви можете купити складальні гантелі (зазвичай вага регулюється від 6 кг і вище).

Стілець зі спинкою можна використовувати як опору - при виконанні віджимань на трицепс. А невисокий стільчик може стати платформою, на якій ви будете марширувати - імітуючи роботу на степпере. Словом, навколо нас - маса можливостей, і якщо є бажання займатися - то і способи для цього знайдуться.

Попередня стаття: Як швидко накачати руки
Наступна стаття: Що таке спорт?