097 184 30 63
  1. Блог

Як ефективно схуднути

Як ефективно схуднути

Якщо вас турбує зайва вага, то напевно час від часу ви замислюєтеся про те, як схуднути. Досягти бажаного результату можна в досить короткі терміни. Але для цього доведеться дотримуватися деяких простих правил. І будьте впевнені: чим більш дисциплінованими ви будете, тим швидше вдасться досягти бажаного результату. У цій статті ми дамо питання на найбільш популярні питання про схуднення.

Обов'язково займатися спортом?

Відповідь на це питання цікавить практично всіх, хто худне. З одного боку, схуднути можна і просто дотримуючись дієти. З іншого боку - в результаті ваше тіло буде виглядати... в'ялим. А от фізичні вправи допоможуть не просто зробити тіло худим, але і підкачати м'язи, створивши гарний підтягнутий силует. В домашніх умовах дуже зручно займатися за допомогою такого обладнання, як шведські стінки.

Який вид спорту вибрати?

Для того, щоб швидко позбутися від зайвого жиру, головний упор потрібно зробити на кардионагрузки. Особливо ефективним видом спорту для позбавлення від ненависних кілограмів є біг. Тому в спортивному залі особливу увагу звертайте на такі тренажери, як орбітреки і бігові доріжки - з їх допомогою ви зможете швидко привести в порядок свою фігуру.

Скільки разів на тиждень потрібно займатися спортом?

Звичайно, при наявності бажання і вільного часу, тренуватися бажано кожен день - виконуючи хоча б мінімальний набір вправ. Але якщо ви хочете схуднути, спорт повинен бути більш інтенсивним: силові або кардіотренування проводять не менше трьох разів на тиждень, тривалістю близько години. Однак намагайтеся не допускати перетренованості: ваш організм має звикати до навантажень поступово.

Потрібно урізати харчування?

Сидіти на голодній дієті? Ні в якому разі! Адже після виходу з такої «голодування» всі ваші скинуті кілограми будуть повертатися ще швидше. А шкода завдана чвоему здоров'ю організму і залишиться. Тому вже краще налагодити харчування: відмовтеся від солодкого, мучного, жирного і смаженого. Готуйте більше в духовці, варіть, включіть в раціон якомога більше овочів, що містять клітковину. Це дозволить очистити організм від непотрібних продуктів розпаду. У вашому раціоні має бути достатня кількість білків, вуглеводів і жирів. Їсти потрібно не менше 4-5 разів на день, але маленькими порціями. Також пийте більше води: це сприяє прискоренню метаболізму і допомагає вивести з організму все шкідливе.

Попередня стаття: Бодіфлекс для схуднення
Наступна стаття: Вегетаріанська дієта