097 184 30 63
  1. Блог

Цікаве тренування

Цікаве тренування

Для тих, хто регулярно займається, монотонні тренування з часом можуть здатися нудними: одні і ті ж рухи, які відбуваються приблизно в один і той же час. Тому потрібно подумати про те, як можна урізноманітнити свої тренування, щоб вони залишалися цікавими. У цій статті ми розповімо про прості способи, які допоможуть зробити заняття спортом позитивними - і, виходить, ще більш результативними.

Зробіть вправи

Час від часу слід змінювати звичний тип навантаження. Наприклад, якщо ви займаєтеся силовими навантаженнями, то напевно знаєте про те, що тренери радять періодично переглядати звичайну програму тренувань: якісь вправи можна замінити новими. Теж саме стосується і кардионагрузок - якщо ви займаєтеся бігом, то іноді можете займатися і на інших тренажерах, які дають аналогічну навантаження:

  • Орбітрек. Альтернативою такому популярному тренажеру, як бігова доріжка, може служити орбітрек. Навантаження абсолютно рівноцінна бігу, однак заняття на орбітреку є більш безпечними для суглобів.
  • Велотренажер. Хороше навантаження на м'язи стегон можна отримати, займаючись на велотренажері. Крім того, подібні тренування забезпечують спалювання жиру. При цьому, під час заняття ви навіть зможе е дивитися фільм або читати книгу.
  • Степпер. Подібне обладнання дозволяє добре пропрацювати м'язи стегон і ніг. До того ж. Існують досить компактні моделі тренажерів - можна купити для дому.

Додайте музику!

Тренування пройде значно веселіше, якщо під час неї ви будете слухати музику. Що буде звучати у вас у вухах - багато в чому залежить від особистих переваг.

Але, знову ж таки, час від часу плей-лист слід оновлювати:

  • дізнайтеся у ваших друзів і знайомих - можливо, вони зможуть порадити якусь цікаву музику для прослуховування;
  • пошукайте спеціальні плей-листи «для тренувань»: наприклад, в Інтернеті можна знайти музику, призначену спеціально для занять бігом - ритмічні, веселі мелодії; а ось для йоги, навпаки, музика буде більш спокійній і розслаблюючій;
  • щоб проводити час ще з більшою користю - ви можете скачати курс аудиоуроков, наприклад, з англійської мови; або ж слухати аудіокнигу - звичайно, якщо це не буде відволікати вас від занять спортом.

Крім того, періодично буде корисно змінити обстановку. Наприклад, відправитися на пробіжку за новим маршрутом, замість тренажерного залу - провести тренування з плавання або ж відвідати урок танців: нові враження подарують приємні емоції, завдяки яким у вас обов'язково з'явиться мотивація для подальших тренувань.