097 184 30 63
  1. Блог

Домашні тренування - чи є сенс?

Домашні тренування - чи є сенс?

Домашні тренування - це, безсумнівно, звучить дуже заманливо. Не потрібно поспішати в спортзал: заняття можна проводити тільки тоді, коли ви хочете самі. Більше того: набагато приємніше після тренування сходити в душ - і відправитися відпочивати, ніж, будучи втомленим, ще їхати додому в переповненому громадському транспорті. До того ж, є люди, які просто соромляться займатися на очах чужих людей. Словом, домашні тренування здаються просто ідеальним варіантом. Але у спортсменів виникає резонне питання: а чи так ефективні домашні тренування?

Найавторитетніші тренера заявляють: домашні тренування можуть нічим не поступатися за ефективністю тим, які проводяться в спортивному залі. Але тут є декілька «але». По-перше, потрібно проявляти неймовірну самодисципліну, можливо, незабаром вам стане лінь займатися. Більше того: комплекс вправ бажано складати з інструктором, який допоможе зробити ваші тренування максимально ефективними, враховуючи доступне обладнання і спортивні снаряди.

Програма тренувань

Зазвичай програма тренувань включає вправи на груди і спину. Цікаво, що одним з найкращих видів вправ для розвитку м'язів грудей і спини вважається... підтягування. Але нічого дивного в цьому немає: працювати з власною вагою набагато складніше, зате набагато ефективніше. Для того, щоб підтягуватися, треба купити настінний турнік. Навряд чи початківець спортсмен зможе відразу підтягнутися 5-7 разів. Тому турнік краще розмістити таким чином, щоб ви постійно ходили повз нього: так виробиться звичка підтягуватися хоча б один раз. Таким чином, ваше тіло поступово звикне до такого типу навантажень.

Будь-який комплекс тренувань - як для чоловіків, так і для жінок - неодмінно включає вправи для преса. Заняття будуються таким чином, щоб навантаження було як можна більш різноманітної: обов'язково потрібно включити скручування - одне з найбільш ефективних вправ для м'язів преса. Також добре виконувати підйом ніг, коли спортсмен знаходиться на стінці.

Для дітей

До речі, шведська стінка для дітей може використовуватися і дорослими. Тільки перед покупкою потрібно уточнити максимальну навантаження, яку здатний витримати це спортивне обладнання. У будь-якому випадку, ви завжди зможете виконувати розтяжку або вправи з гантелями, стоячи біля стінки, яка буде служити для вас надійною опорою.

Попередня стаття: Як швидко накачати попу