097 184 30 63
  1. Блог

Білкова дієта

Білкова дієта

Однією з найпопулярніших дієт для швидкої сушки «тіла є саме білкова. Її суть полягає в тому, що протягом певного періоду часу людина вживає в їжу виключно продукти білкової групи, прибравши з раціону вуглеводи і жири.

Плюс такої дієти в тому, що їсти можна стільки, скільки хочеться - і все одно худнути. Мінус полягає в тому, що відсутність вуглеводів викликає стан, схожий на тривалу застуду. Саме тому дотримуватися білкової дієти можна лише короткий час. У цій статті ми розповімо про основні принципи харчування, які допоможуть добитися чудового результату всього за тиждень.

Обов'язково займатися спортом

Наївно думати, що білкова дієта - панацея від зайвих кілограмів. Для того, щоб дійсно просушити м'язи - однієї тільки дієти буде мало. Так, ви схуднете, але ось бажаний рельєф буде не таким помітним.

Саме тому дієту неодмінно треба поєднувати із заняттями спортом:

Силові вправи

Силові тренажери допоможуть збільшити м'язовий об'єм: білок - головний будівельний матеріал. Тому, ви повинні займатися, і харчуватися в адекватному режимі.

Кардіотренування

«Сушка» тіла не буде успішною, якщо ви не будете поєднувати силові тренування з кардіо: так ви зможете спалити весь зайвий жир. Ви можете використовувати для занять бігову доріжку, велотренажер, орбітрек, степпер.

Але потрібно розуміти, що тренуватися потрібно «з розумом». Наприклад, витримати щоденні тренування і безуглеводную дієту зможе лише професіонал. Тому пам'ятайте про те, що тривалість такої дієти не повинна перевищувати однієї-двох тижнів. А займатися потрібно хоча б через день: вашому організму знадобиться час на відновлення.

Що можна їсти

Ще одне важливе питання - які ж продукти можна вживати під час білкової дієти? Звичайно ж, вибирати можна лише нежирні продукти білкової групи.

Тим не менш, у вас буде досить хороший вибір:

  • молочні продукти (яйця, сир, кефір, молоко)
  • м'ясо (курятина, індичка, телятина)
  • риба (лосось, форель, минтай, тунець)

Крім того, можна їсти нежирні сири (типу адигейського) - але в мінімальній кількості. Харчуватися потрібно не менше 5 разів на день.

Раціон

Приклад добового раціону може виглядати так:

  • Сніданок. Варені яйця або білковий омлет (не більше 1-2 жовтків).
  • Обід. Варене або запечене м'ясо.
  • Вечерю. На вечерю можна приготувати рибу.

Якщо відчуваєте голод, то протягом дня можна їсти сир або йогурти, пити кефір. Також потрібно вживати достатню кількість рідини - обов'язково чистої води. А ось вживання кави краще мінімізувати цей напій викликає зневоднення організму.