097 184 30 63
  1. Блог

Як кататися на роликах

Як кататися на роликах

Якщо ви з заздрістю дивитеся на тих, хто катається на роликах - це вірний знак, що вам пора починати. Мало того, що це захоплююче, це ще і спорт. Ви можете легко проводити час з користю. Не варто хвилюватися, якщо ви з дитинства не навчилися - це може кожен.

За годину катання на роликах ви скидайте 800 ккал, качаєте м'язи сідниць, ніг і стегон, а також заряджаєтеся позитивом на пару днів вперед. Цих переваг повинно бути достатньо, для того щоб переконати вас у тому, що катання на роликах - це круто.

Що необхідно для того, щоб почати:

  • Ролики. Ви можете придбати в будь-якому спортивному магазині міста, а також в інтернеті. Тут на вас чекає широкий вибір, і вам залишається тільки підбирати саме те, що потрібно вам. Після покупки, вам необхідно звикнути до них. Просто одягніть і постійте, хоча б на килимі.
  • Захист. Оскільки ми новачки, травми на початковому етапі практично неминучі. Купіть наколінники, налокітники і шолом. Також зайвими не будуть спеціальні рукавички, які захистять ваші руки від асфальту.
  • Шкарпетки. Оскільки ролики досить специфічна взуття, в ній може бути дуже жарко. У магазинах продаються спеціальні шкарпетки, які не створюють парникового ефекту.
  • І найголовніше - бажання. Не бійтеся того, що ви не вмієте. Все як - то вчилися і з чого почали.

Не забудьте!

Перш ніж виїхати на вулицю будьте готові до того, що вас там чекає. Нерівності і тріщинки в асфальті - страх новачка. Тому підійдіть до вибору місця відповідально - нехай це буде рівна поверхня. Зараз у містах є спеціальні майданчики, де люди вчаться кататися. Асфальт на таких майданчиках рівний і навіть є різні пристосування для навчання.

Вставши на ролики, розподіліть вагу рівномірно. Коліна повинні бути зігнуті, руками можна балансувати. Остерігайтеся мокрій поверхні, колеса при їзді повинні залишатися сухими. Дивіться прямо, не озирайтеся. Якщо відчуваєте, що зараз впадете - поставте руки на пояс. Вибираючи повільний темп, кроки повинні бути короткими, утримуйтеся на одній нозі не більше секунди.

Як побороти страх

Якщо ви все-таки боїтеся починати самі - найміть інструктора на перший час. Він навчить вас основним азам - як рухатися, як регулювати швидкість, тримати рівновагу і як гальмувати. Також є спеціальні школи, де проходять як індивідуальні заняття, так і групові. Після того, як ви освоїте основні моменти, ви зможете кататися вже самостійно. Якщо регулярно займатися, ви дуже швидко відчуєте впевненість, і зможете кататися скрізь, де хочете. Долучите до цієї справи своїх друзів - це дуже здорове час супроводження, та й не так нудно. Найголовніше-це побороти лінь і страх - і тоді ви досягнете того, чого хочете.

Попередня стаття: Танці - як вид спорту
Наступна стаття: Спортивна мода